Kiiev: Venemaa koondab sõdureid Ukraina piirile (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid Valgevenes õppustel.
Vene sõdurid Valgevenes õppustel. Foto: Viktor Drachev/Viktor Drachev/TASS/Scanpix

Venemaa tugevdab üksusi piiril Ukrainaga, ütles Vilniuses viibiv Ukraina kaitseminister täna.

Stepan Poltoraki sõnul on Venemaa loonud Donbassi separatistide kontrollitud alal kaks armeekorpust, koguarvuga 36 000 meest, lisaks on seal 3000 Vene regulaarväe sõdurit.

«Venemaa tugevdab ka piiri ääres asuvaid üksusi, mis pidevalt suurenevad. Kõik see räägib Venemaa agressiivsetest kavatsustest Ukraina suhtes,» ütles Poltorak pärast kohtumist kaitseminister Raimundas Karoblisega.

Kremliga seotud motoühenduse Ööhundid juht Kirurg 11. mail Ida-Ukrainas Donetskis isehakanud nn rahvavabariigi päeva tähistamas. Foto: Igor Maslov/Sputnik/Scanpix
Kremliga seotud motoühenduse Ööhundid juht Kirurg 11. mail Ida-Ukrainas Donetskis isehakanud nn rahvavabariigi päeva tähistamas. Foto: Igor Maslov/Sputnik/Scanpix Foto: Igor Maslov/Sputnik

Poltorak tänas Leedut selle sõjaväeinstruktorite eest, kes juurutavad Ukraina sõjaväes NATO standardeid ja väljendas valmidust jagada kogemusi.

Karoblise sõnutsi on Leedu abi muutumas ühekordsetest komandeeringutest laiaks koolitusmissiooniks.

Leedu saatis oma esindajad Kiievisse NATO sõjalise reformi nõustajate rühma. Leedu instruktorid aitavad 2014. aastast Lääne-Ukrainas Donbassi saadetavaid sõjaväelasi koolitada.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles