Rootsi lõpetas Assange'i vägistamisuurimise (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaksi asutaja Julian Assange 9. märtsil avaldatud videol.
Wikileaksi asutaja Julian Assange 9. märtsil avaldatud videol. Foto: /AP/Scanpix

Rootsi süüdistajad teatasid täna, et lõpetavad Wikileaksi asutaja Julian Assange vägistamisuurimise.

«Prokurör Marianne Ny otsustas täna, et väidetavat Julian Assange'i vägistamisjuhtumit puudutavat uurimist ei jätkata,» teatas prokuratuur avalduses. Prokuratuuri kinnitusel tühistati ka Assange'i üleeuroopaline vahistamiskäsk.

Prokuratuuri teade tähendab, et Assange pole enam Rootsis uurimise all. Briti politsei ütles enne prokuratuuri teadet, et Assange on kautsjonitingimuste rikkumise tõttu jätkuvalt tagaotsitav.

Londoni politsei kinnitas, et Briti vahistamiskäsk kehtib alates 2012. aastast, mil Assange kautsjonireegleid rikkus, ja politsei on kohustatud seda täitma, kui Assange saatkonnast lahkub.

Nüüd on Assange aga tagaotsitav märksa kergema rikkumise eest kui algne seksuaalkuriteo süüdistus, lisas politsei ja ütles, et temale kulutatavad ressursid on vastavalt väiksemad.

Briti politsei valvas eelmise aastani Ecuadori saatkonda ööpäevaringselt, seejärel valvet vähendati.

Assange on Ecuadori saatkonnas redutanud 2012. aastast alates, vältides sel moel Rootsile väljaandmist. BBC järgi kardab Assange, et Rootsi võimud võivad ta USA-le välja anda. Ühendriikides ootaks meest sadade tuhandete USA saladokumentide lekitamise tõttu ees kohtuprotsess.

Lipsustatud kass täna Londonis Ecuadori saatkonna aknast välja kiikamas. Foto:  MATT DUNHAM/AP/Scanpix
Lipsustatud kass täna Londonis Ecuadori saatkonna aknast välja kiikamas. Foto:  MATT DUNHAM/AP/Scanpix Foto: MATT DUNHAM/AP
Ecuadori saatkond Londonis. Foto: NEIL HALL/Reuters/Scanpix
Ecuadori saatkond Londonis. Foto: NEIL HALL/Reuters/Scanpix Foto: NEIL HALL/Reuters
Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles