Türgi andis käsu opositsioonilehe omaniku vahistamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3. mail, maailma pressivabaduse päeval protestisid ajakirjanikud Istanbulis plakatitega: «Aitab!».

"enough! we won't be silent" during a demonstration for the World Press Freedom Day on the Istiklal avenue, in Istanbul, on May 3, 2017.
According to the P24 press freedom website on April 4, 2017, there are 141 journalists behind bars in Turkey, most of whom were detained as part of the state of emergency imposed after the failed coup. / AFP PHOTO / OZAN KOSE
3. mail, maailma pressivabaduse päeval protestisid ajakirjanikud Istanbulis plakatitega: «Aitab!». "enough! we won't be silent" during a demonstration for the World Press Freedom Day on the Istiklal avenue, in Istanbul, on May 3, 2017. According to the P24 press freedom website on April 4, 2017, there are 141 journalists behind bars in Turkey, most of whom were detained as part of the state of emergency imposed after the failed coup. / AFP PHOTO / OZAN KOSE Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Türgi võimud andsid täna välja opositsioonilise päevalehe Sözcü omaniku ja kolme töötaja vahistamiskäsu, teatas riigimeedia.

Lehe omanikku Burak Akbayd ja töötajaid, seal hulgas veebilehe juhti Mediha Olguni süüdistatakse seotuses USA-s elava islamivaimuliku Fethullah Güleni liikumisega, ütles uudisteagentuur Anadolu.

Türgi võimude väitel oli Gülen eelmise aasta juulis tehtud riigipöördekatse korraldaja.

Raevukalt valitsusvastane ja äärmuslikult ilmalik päevaleht, mille nimi tähendab tõlkes «eestkõneleja» või «hääletoru», on üks Türgi suurima müügiarvuga ajalehti. Selle juhtlause kõlab: «Kui Sözcü vaikib, vaikib ka Türgi.»

Istanbuli prokuratuur andis välja neli vahistamiskäsku, teiste hulgas lehe korrespondendi Gökmen Ulu ja finantsjuhi Yonca Kaleli kohta, ütles CNN Türk.

Anadolu andmeil on Olgun kinni peetud, kuid Akbay välismaal.

Sözcü advokaat Ismail Yılmaz eitas aga vahistamiskäskude väljaandmist ja ütles uudisteagentuurile Doğan, et väljastatud on läbiotsimis- ja konfiskeerimiskäsk.

Ta tunnistas, et Olgun on vahi all, aga see olevat seotud teise juurdlusega.

CNN Türki andmetel süüdistatakse nelikut relvastatud terroriorganisatsiooni huvides kuritegude sooritamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles