Ebola-viirus on tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola-viirusega kokkupuutuvad arstid Guineas.
Ebola-viirusega kokkupuutuvad arstid Guineas. Foto: CELLOU BINANI/AFP/Scanpix

Kongo Demokraatlikus Vabariigis teatatati Ebola-viiruse puhangust. Maailma tervishoiuorganisatsiooni (WHO) sõnul võib see mõjutada sadu inimesi.  

Kongo Demokraatlik Vabariik teatatati Ebola-viiruse puhangust. Maailma tervishoiuorganisatsiooni (WHO) sõnul võib see mõjutada sadu inimesi.  

WHO hädaolukordade programmi direktor Peter Salama kinnitusel on oht riiklikul tasandil kõrge, piirkondlikul tasandil keskmine ja ülemaailmsel tasandil madal.

20 Ebola-viirusesse nakatumise kahtlusega inimesest on kolm surnud, haiguspuhang koondub riigi kirdeossa Bas-Uelesse, mis asub Kesk-Aafrika vabariigi piiril ja Lõuna-Sudaani lähedal.

Seni on humanitaarabitöötajad kindlaks teinud, et Ebolasse nakatunute ja nakatumiskahtlusega inimetega on kokku puutunud üle vähemalt üle 400 isiku. Praegu üritatakse nende asukohta kindlaks määrata.

Bas-Uele on suhteliselt kõrvaline piirkond, kuhu viivad halvas seisukorras teed. Lisaks puudub seal töötav telekommunikatsioonivõrgustik.

Ebola avastati 1976. aastal praeguses Kongo Demokraatlikus Vabariigis. Järgnevatel kümnenditel esines viirus paarisaja nakkusjuhu suuruste puhangutena peamiselt Lääne- ja Ida-Aafrikas.

2014. aasta alguses kasvas Guinea lõunaosas avastatud paarikümnest ebolajuhust välja epideemia. Järgnenud kahe aasta jooksul nakatus Guineas, Libeerias ja Sierra Leones umbes 28 000 inimest, kellest 11 300 suri.

Ebolasse sureb umbes 40 protsenti nakatunutest ning viirusel on kuni kolmenädalane peiteaeg. Ebola sümptomid on oksendamine, kõhulahtisus, elundite töö peatumine ning sisemine verejooks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles