Ameeriklased toetavad naiste lahingüksustesse lubamist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA naismerejalaväelane Shawnee Redbear Helmandis.
USA naismerejalaväelane Shawnee Redbear Helmandis. Foto: SCANPIX

Ameeriklaste enamuse hinnangul peaks sõjavägi lubama ka naistel teenida lahingüksustes, näitab Quinnipaci ülikooli värske uuring, mida vahendab uudistevõrk AFP.


Mainitud küsitluse kohaselt toetab naiste lähivõitlusega kokku puutuvatesse lahingüksustesse lubamist 67 protsenti küsitletuist, vastu on 29 protsenti.

22.-28. märtsil läbi viidud uuringus väljendasid naiste lahingüksustesse laskmise suhtes poolehoidu võrdselt nii nais- kui meessoost küsitletud. Ealises lõikes oli toetus suurem noorema põlvkonna seas. Valimisõiguslikest 18-34-aastastest inimestest oli selle mõtte poolt 81 protsenti. Üle 55 aasta vanades eagruppides oli sama näitaja 38-55 protsenti.

«Ameeriklased on harjunud relvajõududes teenivate naistega ning on ilmselgelt valmis selleks, et nad teeniksid ka lahingüksustes,» märkis Quinnipiaci ülikooli uuringutekeskuse asedirektor Peter Brown. «Huvitav oleks aga see, kuidas avalikkus arvab siis, kui – Jumal selle eest hoidku – tuleb lahing suure arvu naissoost ohvritega.»

Möödunud aastal hakkas USA lubama naistel teenida allveelaevadel. Mullu käidi välja ka mõte, et oleks aeg hakata lubama naisi lahingüksustesse – eriti arvestades asjaolu, et kindlalt defineerimata rindejoonega Iraagi ja Afganistani sõdades on naissõdurid sattunud ka tõsistesse võitlusolukordadesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles