Norras nõutakse endisele politseinikule karmi karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norras nõutakse endisele politseinikule karmi karistust.
Norras nõutakse endisele politseinikule karmi karistust. Foto: NTB SCANPIX/REUTERS

Norras nõudis prokurör karmi karistust 60-aastasele ekspolitseinikule Eirik Jensenile, kes süüdistuse kohaselt lasi oma ametiajal riiki smugeldada pea 14 tonni hašišit, teatas kohalik meedia.

Jensenit, kes juhtis võitlust organiseeritud kuritegevuse vastu, süüdistatakse muu hulgas korruptsioonis ja sidemetes kurikuulsa narkosalakaubavedaja Gjermund Cappeleniga, keda kutsutakse "hašišiparuniks". Väidetavalt sai Jensen altkäemaksuks rohkem kui 262 000 eurot ja vastuteenena aitas Cappelenil ajavahemikus 2004-2013 riiki smugeldada 13,9 tonni hašišit.

Jensenile esitatud süüdistus tugineb 50-aastase Cappeleni tunnistustel, kes vangistati uimastisalakaubaveo eest ja loodab ütlustega oma karistust kergendada.

Jensen on süüdistused tagasi lükanud.

Naaberriigi Soome kohus mõistis eelmisel aastal kümneks aastaks vangi Helsingi narkopolitsei endise juhi Jari Aarnio.

Karistus määrati raske narkokuriteo ja 17 muu kuriteo eest.

Väidetavalt korraldas Aarnio sadade kilode hašiši Soome toimetamist. Kohtu andmetel oli Aarnio see "Pasila mees", kelle isikut ei suudetud varasemas suures hašišikaubanduse kohtuasjas tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles