Video: Erdogan vaatas Washingtonis protestijate peksu pealt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president  Recep Tayyip Erdogan.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Avalikkusesse ilmus video, milles on näha Türgi president Recep Tayyip Erdogani USAs Washingtonis viibides pealt vaatamas, kuidas Türgi julgeolekutöötajad Türgi saatkonna ees meeleavaldajaid peksavad, vahendab CNN. 

Erdogan, kes teisipäeval mõni tund enne vägivaldseks muutunud meeleavaldust kohtus Valges Majas Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga, jälgis mõnda aega, kuidas protestijad ja julgeolekutöötajad omavahel kaklesid. Seejärel vajas üheksa inimest haiglaravi.

Videos on näha Erdogani oma auto lähedal seismas ja võitlust pealt vaatamas ning seejärel selga keeramas ja saatkonda kõndimas.

Kolmapäeval kutsuti Türgi suursaadik Washingtonis Serdar Kılıç siseministeeriumi saatkonna juures aset leidnud sündmuse kohta aru andma.

«Türgi julgeolekutöötajate sellenädalane käitumine on väga häiriv,» sõnas üks siseministeeriumi ametnikest ja lisas, et juhtunu suhtes on alustatud põhjalik uurimine.

Ametnik kinnitas, et kaks Erdogani julgeolekutöötajat peeti juhtumi järel lühiajaliselt kinni. Hiljem nad siiski vabanesid ja lahkusid koos Erdoganiga Türki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles