Putin ja Mogherini õnnitlesid Iraani presidenti uue ametiaja puhul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portree taas Iraani presidendiks valitud Hassan Rouhanist.
Portree taas Iraani presidendiks valitud Hassan Rouhanist. Foto: BEHROUZ MEHRI/AFP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin ja Euroopa Liidu kõrge esindaja Federica Mogherini õnnitlesid taas Iraani presidendiks valitud Hassan Rouhani võidu puhul, vahendab AFP. 

Putin kinnitas Rouhanile saadetud telegrammis, et soovib ametikaaslasega jätkata koostööd Lähis-Idas ja maailmas üldisemalt stabiilsuse saavutamise nimel.

Putin ja Rouhani kohtusid viimati märtsis. Mõlemad riigipead toetavad Süüria presidenti Bashar al-Assad võimu riigis ja see on neid lähedasemaks muutnud.

«Iraanlased osalesid aktiivselt oma riigi poliitikas. Õnnitlen president Rouhanit suure võidu puhul,» säutsus Mogherini Twitteris. «Euroopa Liit on valmis jätkama Iraaniga koostööd regionaalse rahu, tuumalepete täitmise ja muu nimel.

Valimiskomisjoni teatel toetas Rouhanit 22,8 miljonit ja vanameelset Ebrahim Raisit 15,5 miljonit valijat. Valimistel osales üle 70 protsenti hääleõiguslikest kodanikest. Lõplikud valimistulemused peaksid selguma päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles