Galerii: Donald Trump saabus juutidele külla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump jätkab oma Lähis-Ida ringreisi – pärast Saudi Araabiat liigub riigipea edasi Iisraeli. 

President plaanib oma kahepäevase külastuse jooksul kohtuda nii juudiriigi kui palestiinlaste juhtidega. Varem on Trump nimetanud Iisraeli-Palestiina rahulepet «ülimaks lepinguks», jäädes samas säärase kokkuleppe täpsema vormi suhtes ähmaseks. Ta lausus, et tema eelistuste järgi jõuaksid kaks osapoolt otsekõneluste käigus kokkuleppele.

Iisraeli sõdurid teevad Donald Trumpi saabumiseks proovi. Foto: Amir Cohen/Reuters/Scanpix
Iisraeli sõdurid teevad Donald Trumpi saabumiseks proovi. Foto: Amir Cohen/Reuters/Scanpix Foto: AMIR COHEN/REUTERS

Pühapäeval pidas Trump Saudi Araabias kõne  islamimaailma juhtidele. Ta ärgitas neid võitlema äärmusluse vastu ning radikaalid maa pealt minema pühkima.

Eraldi tähelepanu pööras ameeriklane Iraanile, mis olevat tema sõnutsi juba aastakümneid tegelenud konflikti ja terrori külvamisega. Riigi välisminister Mohammad Javad Zarif andis Trumpile hiljem vastulöögi, väites Twitteris, et Ameerika lüpsab uue relvamüügitehingu kaudu Saudi Araabialt välja miljardeid dollareid.

Kahe riigi vahel on valmimas leping, mille järgi müüb Washington Riyadhile kümne aasta jooksul ligi saja miljardi dollari eest relvastust.

Saudi Araabia hävituslennuk F-15. Foto: Fayez Nureldine/AFP/Scanpix
Saudi Araabia hävituslennuk F-15. Foto: Fayez Nureldine/AFP/Scanpix Foto: FAYEZ NURELDINE/AFP

Trumpi nähakse üldiselt Iisraeli soosivamalt suhtuvana kui tema eelkäijat Barack Obamat. Pärast Iisraeli suundub Trump edasi Euroopasse, kus külastab Brüsselit, Vatikani ja Sitsiiliat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles