Fotod: Türgis algas kohus väidetavate riigipöörajate üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgis algas täna kohus 221 peamiselt endise sõjaväelase üle, keda süüdistatakse seoses eelmise aasta riigipöördekatses osalemisega.

Türgi süüdistab mullu 15. juulil korraldatud putšikatses, milles sai Türgi võimude kinnitusel surma 248 ja haavata üle 2700 inimese, Ameerika Ühendriikides elavat vaimulikku Fethullah Güleni. Sarnaselt Gülenile mõistetakse tagaselja kohut veel 11 süüaluse üle.

Kohut peetakse Ankara lähedal asuvas Sincani vanglakompleksis, mille ette kogunenud paarkümmend valitsusmeelset meeleavaldajat nõudsid kohtualustele surmanuhtlust ning viskasid süüaluste teele ka poomisnööre sümboliseerivaid nöörijuppe.

Kohtualuste seas on ka 26 endist kindralit, teiste seas endine õhujõudude ülem Akin Oztürk. Lisaks Oztürkile on süüpingis veel kolm endist nelja tärni kindralit.

Lisaks on süüpingis veel kolm kindralleitnanti, neli kindralmajorit, 16 brigaadikindralit. Süüalustest 12 on tsiviilisikud, kelle seas on nii endisi õpetajaid, riigiteenistujaid kui ka ärimehi.

Tuntumatest nimedest peetakse kohut ka võimupartei AK parlamendisaadiku Şaban Dişli venna Mehmet Dişli ja president Recep Tayyip Erdoğani endise abi Ali Yazıcı üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles