Pildid: Trump saabus Iisraeli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump saabus täna visiidile Iisraeli.

Tel Avivi lennuväljal toimunud tseremoonial rõhutas USA riigipea murdmatut sidet Ühendriikide ja Iisraeli vahel ning ütles, et praegu on harukordne võimalus tuua regiooni stabiilsust.

«Oma esimesel välisvisiidil presidendina tulin sellele pühale ja iidsele maale, et kinnitada murdmatut sidet Ühendriikide ja Iisraeli vahel,» ütles president. «Meie ees on harukordne võimalus tuua sellesse piirkonda ja siinsetele inimestele julgeolekut ja stabiilsust, alistada terrorism ning luua üksmeelne, õitsev ja rahulik tulevik. Kuid seda on võimalik saavutada vaid koostöös, teist võimalust ei ole.»

Trump külastab enne kõnelusi Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahuga Jeruusalemma pühapaiku.

Enne kohtumist Trumpiga võttis Netanyahu julgeolekukabinet vastu rea meetmeid Palestiina majandusolukorra parandamiseks. Muu hulgas kiideti väidetavalt heaks palestiinlastele uute ehituslubade andmine okupeeritud Läänekalda täielikult Iisraeli kontrolli all olevas osas.

Homme kohtub Trump Läänekaldal Petlemmas Palestiina presidendi Mahmoud Abbasiga, külastab Jeruusalemmas Yad Vashemi holokaustimemoriaali ja peab kõne Iisraeli Muuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles