Trumpi visiidi ajal on Iisraeli tänavatel 10 000 lisakorrakaitsjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Jeruusalemmas kõnet pidamas.
Donald Trump Jeruusalemmas kõnet pidamas. Foto: GALI TIBBON/AFP/Scanpix

USA ametlikku esindust võtsid Iisraelis vastu laiaulatuslikud korrakaitsejõud üle 10 000 lisapolitseiniku ja vastuterrorismi ametnikuga Tel Avivi ja Jeruusalemma tänavatel, vahendab The Independent.

Iisraeli korrakaitsjatele lisandub veel Donald Trumpi enda tuhandepealine saatjaskond, millest suure osa moodustab presidendi turvameeskond.

Mõned Palestiina äärmusrühmitused on kutsunud Trumpi kahepäevase visiidi jooksul üles vägivallale, mõistes hukka USA presidendi toetuse Jeruusalemma idaosa ja Läänekalda okupeerimisele.

Palestiina toetajad soovivad saata sõnumit, et neil on õigus enesemääramisele ja riiklikule iseseisvusele pealinnaga Ida-Jeruusalemmas.

Iisrael annekteeris Jeruusalemma idaosa ja Läänekalda 1967. aastal ning seda ei ole kunagi rahvusvaheliselt tunnustatud. Nii Iisrael kui Palestiina taotlevad püha linna oma pealinnana.

Kogu Donald Trumpi delegatsioon peatub Jeruusalemmas Kuningas Taaveti hotellis. Presidendisviit on kindlustatud kuulikindla klaasi ja muude ettevaatusabinõudega, et muuta see pommi-, lööklaine- ja gaasikindlaks.

Riigipea toitu testitakse mürgitamise vältimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles