Pealtnägija: «Ma otsisin oma peret hukkunute seast» (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Two women wrapped in thermal blankets stand near the Manchester Arena, where U.S. singer Ariana Grande had been performing, in Manchester, northern England, Britain, May 23, 2017. REUTERS/Andrew Yates
Two women wrapped in thermal blankets stand near the Manchester Arena, where U.S. singer Ariana Grande had been performing, in Manchester, northern England, Britain, May 23, 2017. REUTERS/Andrew Yates Foto: ANDREW YATES/REUTERS

Eile õhtul Inglismaal Manchester Arenal pärast popkontserti toimunud enesetapurünnakus hukkus vähemalt 19 inimest. Lisaks kontserdikülastajatele võib hukkunute seas olla ka vanemaid, kes ootasid väljapääsu juures oma lapsi.

«Pommiplahvatus toimus veidi minust eespool. Nahatükid ja fekaalid olid igal pool, ka mu juustes ja käekotis,» rääkis Abby Mullen Daily Mailile. «Ma leian siiani ma ei teagi mis tükke oma juustest. Sa ei arva iialgi, et sellised asjad võivad sinuga juhtuda, kuid tuleb välja, et see on võimalik.»

«See heli, veri ja vigastatud inimesed, kes jooksid ringi, ei lähe ilmselt ei minul ega teistel niipea meelest.»

Gary Walker oli koos naisega kontserdipaiga vestibüülis ja ootas oma kahte tütart. «Me kuulsime viimast laulu ja mõned inimesed tulid välja, kui äkki käis sähvatus, siis kostis pauk ja hakkas levima suits,» kirjeldas mees. Mehe sõnul tundis ta valu jalas ja käes. «Mu naine ütles, et peab pikali heitma. Ma panin ta maha, tal oli kõhuhaav ja ilmselt ka jalg murutud,» rääkis mees. Pealtnägija hinnangul olid nad plahvatuspaigast umbes kolme meetri kaugusel. «Ma olen üllatunud, et me nii kergesti pääsesime.» Walkeri abikaasa viidi hoonest välja lauaga, mida kasutati kanderaamina.

Andy Holey läks eile õhtul vastu oma naisele ja tütrele, kes olid Manchester Arenal kontserdil. «Ma ootasin väljas, kui käis plahvatus ja see lõi mind ühe ukse juurest umbes kümne meetri kaugusele teise ukse juurde,» rääkis ta BBC-le. Kui ta üles tõusis, siis nägi ta enda ümber maas laipu. «Mu esimene mõte oli leida oma pere,» rääkis mees. Ta läks sisse ja püüdis oma naist ja last leida, kuid ei suutnud. Seejärel läks ta välja ja pöördus politsei ja päästjate  poole. «Ma otsisin hukkunute seast oma naist ja tütart,» rääkis mees. Tal õnnestus oma naine ja tütar leida elusatena. «See oli kindlasti plahvatus, mis juhtus piletimüügikassa ja väljapääsu juures,» kinnitas ta.

Catherine Macfarlane rääkis Reutersile, et tundis kontserdilt lahkudes tugevat plahvatust.

«Tegime endale teed, et lahkuda, kui meist paremale jääva ukse juures toimus plahvatus ja kõik hakkasid karjuma,» rääkis naine. Ta kinnitas, et plahvatus oli väga tugev ning pärast seda tekkis kaos. «Kõik jooksid ja karjusid ning püüdsid hoonest välja saada.»

Oliver Jones (17) oli kontserdil koos oma 19-aastase õega. «Ma olin just WCs, kui kuulsin vahetult pärast kontserdi lõppu kõva pauku,» rääkis ta. Pärast plahvatust hakkasid inimesed ühes suunas jooksma, mõned pöörasid ringi ja hakkasid tagasi jooksma. «Jooksid nii fännid kui turvamehed.»

«Seal valitses šokk ja paanika. Selliseid asju näeb kogu aeg uudistes, aga sa ei usu, et see võib juhtuda sinuga,» rääkis ta.

Kontserdipaiga lähedal asuva Steven Charles Snooker Clubi baarmen Tyler rääkis, et baaris oli küll plahvatust tunda, kuid nad ei saanud aru, millega oli tegu.

«Seal oli jalahaavaga meesterahvas ja naine, kes oli näost viga saanud,» rääkis mees. Mehe sõnul oli kontserdil palju teismelisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles