Soul: hoiatuslasud tehti Põhja-Koreast saadetud õhupallide tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ahn Young-joon/AP/Scanpix

Lendavad objektid, mis sundisid Lõuna-Korea sõdureid demilitariseeritud tsooni lähistel tuld avama, olid lendlehti kandnud õhupallid Põhja-Koreast, teatas täna sõjavägi Soulis.

Lõuna-Korea kaitseministeerium teatas eile, et relvajõud tulistasid hoiatuslaske lendava objekti suunas, mis sisenes Põhja-Koreast üle demilitariseeritud tsooni riigi õhuruumi.

Üks ametiisik ütles esialgu, et tegemist võis olla drooniga.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi pressiesindaja Moon Sang-gyun ütles täna ajakirjanikele, et põhjalik uurimine viitab õhupalli meenutavatele objektidele, millest 10 nähti piirialal tuules lendlemas. Ta lisas, et mõned neist kandusid Lõuna-Korea territooriumile.

Nii Soul kui ka Pyongyang saadavad üle piiri propagandalendlehti kandvaid balloone. Sama teevad ka Põhja-Korea vastased aktivistid Lõuna-Koreas.

Mooni sõnul kasutavad Soul ja Lõuna-Korea aktivistid silindrikujulisi õhupalle, mistõttu ei saanud need pärineda lõunast, kuna antud õhupallid olid kerakujulised, mida kasutab tavaliselt Pyongyang.

Pinged Korea poolsaarel on Pyongyangi tuumarelvaambitsioonide tõttu haripunktis.

Lõuna-Korea on süüdistanud põhjanaabrit korduvalt arvatavate luuredroonide lennutamises üle piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles