Liibanoni ajaleht: röövitud eestlased ei pruugi enam Liibanonis olla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste otsimisega tegelev Liibanoni sõjaväepatrull Bekaa orus idaosas Masnaa piirkonnas.
Eestlaste otsimisega tegelev Liibanoni sõjaväepatrull Bekaa orus idaosas Masnaa piirkonnas. Foto: SCANPIX

Kõrgetasemeline julgeolekuallikas väljendas kartust, et eestlaste röövimises kahtlustatava jõugu juht Wael Abbas andis välismaalased üle ühele teisele rühmitusele. Eesti välisministeerium seda infot ei kinnita ega lükka ka ümber.

 

Allikas rääkis ajalehele An Nahar täna, et Abbas võis anda seitse Eesti kodanikku väljapoole Liibanoni, ilmselt Süüriasse.

Abbas varjas end majas, mis asub Bekaa orus Majdal Anjari linnas, kui julgeolekujõud piirkonnas reidi korraldasid.

Allika väitel tegid kohalikud elanikud politseinikega koostööd, et need mehele ja ka jõugu teistele liikmetele Majdal Anjaris jälile saaksid.

Rühmituse neli liiget on peetud kinni. Abbas on väidetavalt rääkinud, et eestlased anti üle inimestele, kes röövimise tellisid.

Allikad on rääkinud, et väide, nagu oleks seitsme eestlasest turisti röövimise taga senitundmatu rühmitus Haraket al-Nahda Wal-Islah (Taassünni ja Reformi Liikumine), oli mõeldud uurijate eksitamiseks.

Reede lõunapaiku teatas kohalik telekanal julgeolekuallikatele viidates, et otsinguoperatsioon senises paigas Zahle linna lähistel on peatatud, kuna röövitute asukoha suhtes on info muutunud. Ametlikku kinnitust sellele infole seni pole.

Välisministeerium ei kinnita ega lükka ümber ajakirjanduses ilmunud väiteid, justkui oleks Liibanonis röövitud eestlased antud edasi teise grupeeringu kätte.

Ministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind ütles ERRi uudisteportaalile, et ametkonnal sellekohast teavet ei ole. Pressiesindaja lisas, et seoses eestlaste röövimisega ei ole öö jooksul uut infot tulnud.

«Kui midagi uut selgub, siis anname kohe teada,» lisas ta.

Seitse eestlast rööviti ära 23. märtsil Liibanonis Bekaa orus vahetult pärast Süüria-Liibanoni piiri ületamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles