Trump: Korea lähistel on mitu Ühendriikide tuumaallveelaeva (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika tuumaallveelaev USS Michigan.
Ameerika tuumaallveelaev USS Michigan. Foto: Jo Jung-ho/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ütles telefonikõnes Filipiinide riigipea Roberto Dutertega, et riik on saatnud Korea poolsaare lähistele kaks oma tuumaallveelaeva.

Vestluse kahe riigijuhi vahel tõi esimesena avalikkuse ette New York Times ja see tekitas taas kahtlusi selles, mismoodi käsitleb president Trump tundlikku informatsiooni.

«Meil on kaks allveelaeva – parimad maailmas. Meil on kaks tuumaallveelaeva – mitte, et me tahaks neid üldse kasutada,» vahendab ajaleht 29. aprillil toimunud Trumpi vestlust Dutertega. Veel olevat ameeriklane lisanud, et Washingtonil on sealkandis «rohkelt tulejõudu».

Allikas Trumpi administratsioonis on vestluse ehtsust kinnitanud. Anonüümsete allikate sõnul on Trump vestelnud ka Vene välisministri Sergei Lavroviga terroriühenduse Islamiriik (ISIS) teemal, samuti kohtunud Moskva suursaadiku Sergei Kisljakiga.

Rodrigo Duterte ja Donald Trump. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix
Rodrigo Duterte ja Donald Trump. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix Foto: Eugene Hoshiko, Pablo Martinez Monsivais/AP

President olevat kiitnud Dutertet ka uskumatu töö eest uimastite vastu võitlemisel, kirjutab New York Times. Pea aasta aega kestnud operatsiooni käigus on hukkunud umbes 9000 inimest.

Trump ütles veel Põhja-Korea kohta, et tõsine konflikt on võimalik – kõik võimalused olevat laual, kuid Washington tahab lahendada olukorda diplomaatia teel. Diktatuuririik on lubanud, et jätkab oma programmi tuumalõhkepea paigaldamiseks mandritevahelisele raketile.

Projekt olevat riigi sõnul vajalik selleks, et seista vastu Ameerika agressioonile. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles