USA ametnik: Põhja-Korea tuumarakett on vaid aja küsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Hwasong-12 tüüpi raketi katsetus.
Uue Hwasong-12 tüüpi raketi katsetus. Foto: AP/Scanpix

Kõrge Ühendriikide luureametniku sõnul on vastusammude tegemata jätmise korral vältimatu, et Põhja-Korea suudab välja töötada tuumarelva, mis võib USA mandriosani jõuda, vahendab CNN.

«Kui sel lastakse praegusel kursil edasi liikuda, õnnestub režiimil viimaks töötada välja tuumalõhkepeaga varustatud rakett, mis ähvardab Ühendriikide sisemaad,» teatas Kaitseluureagentuuri juht Vincent Stewart.

«Ehkki on pea võimatu ennustada, millal selline võimekus saavutada võidakse, näitab Põhja-Korea režiim üles pühendumist ja on teel punktini, kus see muutub vältimatuks,» lisas Stewart.

Luureametniku sõnul on Pyongyangi ainuke takistus ballistilise tuumavõimekuse saavutamise teel fakt, et nad ei ole leidnud moodust, kuidas ballistiline rakett suudaks atmosfääri uuesti siseneda.

Stewarti sõnul on küsimus siiski ainult katse-eksitus meetodi rakendamises: «Nad saavad füüsikast aru, seega on küsimus ainult teostuses.»

Põhja-Korea viis läbi juba teise ballistilise raketi katsetuse nädala jooksul, mis ekspertide sõnul oli senistest edukaim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles