Hispaania kohus saatis Soome pensionärid rahapesu pärast vanglasse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Hispaania Malaga kohus mõistis soomlastest abielupaari süüdi aastaid kestnud rahapesus ja karistas neid kolme aasta ning kolme kuu pikkuse vangistusega.

Kohus leidis, et pensionärid Aimo Veikko ja Maria Leena Voutilainen olid omastanud pettuse teel 800 000 eurot 1990ndate teisel poolel alanud kinnisvaratehingutes Marbellas ja Fuengirolas, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Lisaks reaalsele vangistusele peavad mõlemad maksma trahvi 1,3 miljonit eurot.

Karistused olid osa Costa del Soli laiaulatuslikust rahapesuloost, mille tõttu oli kohtu all kokku 19 inimest. Neist vaid viis said karistada.

Kohus vabastas kahtlustest kolmanda soomlase, kelleks oli Marbellas luksuslikku elustiili nautiv Helsingist pärit ärimees. Nimelt ei suudetud leida tõendeid selle kohta, nagu oleks mees «pesnud» tuttavate narkoraha.

Rahapesuafäär mõeldi välja Marbellas asuvas advokaadibüroos, mille klientide hulka Voutilainenid kuulusid. Kogu lugu tuli ilmsiks 2005. aastal. Tookord pidasid politseinikud operatsiooni «Valge vaal» jooksul kinni kümneid inimesi, võeti ära luksusautosid, 251 kinnisvaraobjekti ja kunstiteoseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles