Briti peaminister lühendab osalemist G7 tippkohtumisel Itaalias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May.
Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Briti peaminister Theresa May kavatseb lühendada osalemist sel nädalal G7 tippkohtumisel Itaalias seoses ohvreid nõudnud terrorirünnakuga Manchesteris ja terroriohu kõrgeima tasemega Ühendkuningriigis, teatas kõrge valitsusametnik kolmapäeval.

May võtab osa G7 tippkohtumise esimese päeva üritustest Sitsiilias Taorminas, kuid ei jää laupäevale kavandatud kõnelustele.

"Arvestades asjaolu, et meil on ohutase, mis on praegu kriitiline, ja siinset jätkuvat olukorda, kavatseb peaminister lühendada programmi G7-l, nii et ta ilmselt naaseb reede õhtul," ütles ametnik.

Enne Sitsiiliasse sõitmist osaleb May neljapäeval Brüsselis NATO tippkohtumisel, kus ta kutsub alliansi liikmesriikide liidreid suurendama jõupingutusi terrorismi vastu võitlemisel.

Diplomaatilised allikad Brüsselis teatasid kolmapäeval, et NATO kavatseb ühineda USA juhitava koalitsiooni võitlusega äärmusrühmituse Islamiriik vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles