Uus tase: Afganistani lendu sunniti maha jäänud poliitikute tõttu tagasi pöörduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kam Airi lennuk. Foto on illustratiivne ega ole looga otseselt seotud.
Kam Airi lennuk. Foto on illustratiivne ega ole looga otseselt seotud. Foto: Wikipedia.org

Afganistani lennundusametnikud esitasid kahe riigi parlamendiliikme vastu kaebuse peale seda, kui rühm pardalviibinuid sundis üht Kabulist Bamiyani suundunud lendu tagasi pöörduma, et kaks lennust maha jäänud seadusmeest nendega liituda saaksid, vahendab Al-Jazeera. 

Lennuk valmistus sihtkohas Bamiyanis juba maanduma, kuid seda takistasid maandumisrajal viibinud mehed.

Kam Airi Kabulist väljunud lennul pidid koos 30 teise reisijaga viibima ka Bamiyani piirkonna esindajad Afganistani parlamendis Hussain Naseri ja Rahman Shaheedani, kuid jäid hommikul kell kaheksa Bamiyani poole suundunud lennust maha.

Kohaliku meedia andmetel korraldas maas aset leidnud aktsiooni Shaheedani poeg, kes töötab Bamiyani lennujaamas politseinikuna.

Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Kui lennuk Kabuli Hamid Karzai lennujaama tagasi pöördus, oli poliitikutel võimalik pardalviibinutega ühineda. Al-Jazeerale saadetud videos on kuulda istet võtnud Shaheedanit ütlemas: «Nüüd teavad kõik, kes ma olen ja milline on minu võim.»

Kohaliku meedia teatel vahistati peale ametliku kaebuse esitamist eile vähemalt viis Bamiyani regiooni kõrget julgeolekutöötajat, nende hulgas Shaheedani poeg.

«Mul polnud selles mingit rolli. Ma ei palunud neil seda teha. Lennu sundisid Kabuli naasma mu toetajad Bamiyanis,» ütles Shaheedani juhtunut kommenteerides.

Kam Air on Afganistani ainus eralennufirma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles