Elevandiluuranniku rahutustes sai surma ÜRO rootslasest ametnik

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elevandiluuranniku tähtsaimas linnas Abidjanis eile hilisõhtul aset leidnud tulevahetuses sai surma ÜRO rootslasest ametnik.

Rootsi välisministeerium kinnitas uudist 34-aastase Zahra Abidi hukkumisest. Kuna naine oli kodus, siis tõenäoliselt hukkus ta juhusliku kuuli tõttu.

Rootsi kodaniku Abidi hukkumisest teavitas parlamenti välisminister Carl Bildt, vahendas The Local. Minister osales parlamendi istungil, kuna seal arutati Rootsi osalust NATO Liibüa-operatsioonis.

«Tema traagiline surm tuletab meile meelde kallihinnalist tööd., mida nii mõnedki rootslased teevad rahu ja julgeoleku heaks üle kogu maailma,» rääkis Bildt.

Abidjanis puhkesid lahingud president Alassane Ouattara ja endise riigipea Laurent Gbagbo poolehoidjate vahel eile. Mullu novembris aset leidnud presidendivalimistel kaotajaks jäänud Gbagbo keeldub võimult lahkumast ja ametikohta võitjaks kuulutatud Quattarale loovutamast.

Valimistele järgnenud verised arveteõiendamised on tõuganud maailma suurima kakaoeksportööri poliitilisse ja majanduslikku kriisi. Taplustes on hukkunud ligi 500 inimest, riigist on põgenenud enam kui miljoni inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles