Trump sõitles NATO alarahastajaid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump oma esimesel tutvumisvisiidil NATO peakorterisse Brüsselis.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump oma esimesel tutvumisvisiidil NATO peakorterisse Brüsselis. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Uue peakorteri avamise auks pika jadana mürinal üle pilvitu taeva tuhisevad sõjalennukid, hoogsalt mürtsuv marsimuusika ning Brüsseli ilmataadi vabatahtliku panusena ka perfektselt päiksepaisteline ja mõnusalt 25 soojakraadiga päev andsid NATO kõrgetasemelisele kohtumisele eile kuidagi tavatult kergemeelse värvi.

Ka otse enne ürituse algust Postimehega rääkinud Eesti suursaadik Lauri Lepik soovitas kõrgetasemelisse kohtumisse suhtuda kergemalt. «See on õhtusöögi vormis arutelu, me ei saa tõmmata paralleeli täismahus tippkohtumisega,» lausus ta.

«Inimestel on võimalus omavahel tuttavaks saada ja teisi näha – peale [USA presidendi Donald] Trumpi on ju ka teisigi inimesi, kelle jaoks see on esimene kord NATOs,» märkis Eestit NATO juures esindav Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles