USA meedia andmetel uurib FBI Kushneri suhtlust venelastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump oma nõunik Jared Kushneriga.
USA president Donald Trump oma nõunik Jared Kushneriga. Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) uurib ajalehe Washington Post anonüümsete allikate andmetel USA presidendi väimehe ja nõuniku Jared Kushneri kohtumisi venelastega.

Ajaleht kirjutas eelmisel nädalal, et üks Trumpi nõunikke on uurimise all.

Väljaande andmetel kohtus Kushner detsembrikuus Venemaa suursaadiku ja venelasest pangajuhiga. Selleks ajaks oli Trump küll juba valimised võitnud.

Ajaleht tõi siiski välja, et puudub informatsioon selle kohta nagu Kushnerit süüdistataks uurimise käigus mingites rikkumistes.

Kohtumisi detsembris ei avalikustatud, kuid hiljem kirjutas meedia korduvalt, et Kushner kohtus sel ajal Venemaa suursaadiku Sergei Kisljaki ja Vene riikliku investeerimispanga juhi Sergei Gorkoviga.

USA senati luurekomitee teavitas märtsis, et Kushner on vabatahtlikult nõustunud andma senati luurekomiteele tunnistusi presidendi meeskonna ja Venemaaga seotud isikute kontaktide asjus. Valge Maja kinnitas samuti, et Kushner oli nõustunud vabatahtlikult komitee liikmete küsimustele vastama.

Varasema valitsemiskogemuseta Kushnerit peetakse läheduse tõttu Trumpile Valge Maja üheks mõjuvõimsamaks meheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles