Ühendriikides tabati seksi müünud inimkaubitsejate jõuk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Immigratsioonivõimud vahistatud mehega.
Immigratsioonivõimud vahistatud mehega. Foto: MONICA ALMEIDA/NYT/Scanpix

USA võimuesindajad teatasid eile inimkaubitsejate võrgustiku tabamisest, mis tõi Taist Ameerika Ühendriikidesse sadu naisi, keda sunniti seksiorjadeks.

USA kohtuametniku Gregory Brooker on süüdistuse saanud 38 inimest.

Ohvrid meelitati kaasa lubades paremat elu Ühendriikides ja sunniti seejärel prostituutideks, kuni nad tasuvad kurjategijatele riikitoomise ja muud õhust võetud kulud.

«Naisi sunniti seksima võõrastega ka siis, kui mehed olid vägivaldsed,» ütles Brooker.

Sisejulgeolekuagent Alex Khu sõnul alustati kuritegeliku vandenõuga 2009. aastal, mil Taist toodi esimesed naised. Kurjategijad valisid välja kehva inglise keele oskusega ja vaeseid naisi, kes toimetati alguses Bangkoki ja sealt edasi mitmetesse USA linnadesse nagu Los Angeles, Chicago, Las Vegas, Phoenix, Minneapolis, Washington, Houston ja Dallas.

Peale füüsilise vägivalla kasutati naiste mõjutamiseks ka ähvardusi, et vastuhaku korral rünnatakse nende kodumaale jäänud lähedasi.

«Ohvrid olid täielikult eraldatud ja enamus nende teenitud raha võeti lihtsalt ära. Ühtlasi pidid nad maksma üüri, toidu ja isiklike asjade eest. Samuti tasuma ulmelised võlad ületoomise eest,» kirjeldati teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles