Ajakirjaniku ründamise eest kohtuasja saanud vabariiklane võitis valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montana rahvaesindaja Greg Gianforte.
Montana rahvaesindaja Greg Gianforte. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

USA Montana osariigi ainsa esindajatekoja koha üle peetud erivalimised võitis päev varem ajakirjaniku ründamise eest süüdistuse saanud vabariiklasest kandidaat Greg Gianforte.

Gianforte edestas demokraati Rob Quisti valimistel, millega asendati osariigi kongresmeni kohalt siseministriks tõusnud Ryan Zinke.

Montana valijad eelistasid niigi suure tähelepanu pälvinud valimistel Gianfortet, seda vaatamata asjaolule, et talle esitati kolmapäeval süüdistus ajakirjaniku ründamise eest.

Gianfortel tuleb enne 7. juunit kohtu ette astuda.

Vahejuhtumile tunnistajaks oli Gianfortega samal ajal usutlust teinud Fox Newsi võttegrupp, kelle silme all miljonärist tehnoloogiaärimees Briti ajalehe The Guardian Ameerika haru reporteri jõuliselt pikali paiskas.

Praeguseks valjuhäälseks Trumpi toetajaks pööranud Gianforte võidus nähakse eeskätt Montana valijate toetust Trumpile.

Gianforte kampaaniat toetasid teiste vabariiklaste seas ka asepresident Mike Pence ja Donald Trump noorem, samuti pani nii Vabariiklik Partei kui mitmed lobigrupid miljoneid dollareid tema kampaania alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles