USA üliõpilane tappis terrori ennetamiseks oma korterikaaslased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floridas korterikaaslased tapnud Devon Arthurs.
Floridas korterikaaslased tapnud Devon Arthurs. Foto: AP/Scanpix

Florida noormees teavitas politseid, et lasi oma naonatsidest korterikaaslased maha, et ennetada Ühendriikides kavandatud terroriakti, vahendab The Independent.

Eile avalikustatud kohtudokumentide teatel juhatas 18-aastane Devon Arthurs korrakaitsjad möödunud reedel kahe noormehe surnukehani.

Tulirelvaga oli tapetud 22-aastane Jeremy Himmelman ja 18-aastane Andrew Onestšuk.

Arthurs, kes avaldas politseile, et oli hiljuti islamisse pöördunud, teatas, et tema neonatsidest toakaaslased halvustasid noormehe religiooni. Ta väitis, et tema käitumine oli ajendatud siiski ohtlike kaaslaste tegudest.

Juurdlusel leiti korterist pommi valmistamiseks vajaminevaid materjale, natsipropagandat ja raamitud foto Oklahoma pommiründajast Timothy McVeighist.

Lisaks vahistas politsei ka neljanda korterikaaslase Brandon Russeli, kes oli paremäärmusliku Florida Rahvuskaardi tegevliige ja kes tunnistas politseile lõhkeainete kogumist.

Varem samal päeval oli Arthurs aga hoidnud kaht Tampas asuva poe klienti ja klienditeenindajat relva ähvardusel pantvangis, kurtes moslemite ebaõiglase kohtlemise üle. Lisaks oli ta häiritud USA sõjategevusest Lähis-Idas.

Korrakaitsjad veensid Arthursi pantvange vabastama ning võtsid noormehe vahi alla. Seejärel tunnistas Arthurs üles ka kahe inimese tapmise.

Arthursit süüdistatakse kahes esimese astme mõrvas, tulirelvaga ähvardamises ja rünnakukatses. Kohus noormehele advokaati ei määranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles