Trumpi kõige lähemalt näinud eestlased jäid NATO kohtumisega rahule

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsad riigipead-valitsusjuhid: Donald Trumpi käehaardesse on sattunud tema kaadebütant Emmanuel Macron.
Rõõmsad riigipead-valitsusjuhid: Donald Trumpi käehaardesse on sattunud tema kaadebütant Emmanuel Macron. Foto: BENOIT DOPPAGNE / AFP / Scanpix

Donald Trump on tõesti tavatu president, kuid vähemalt välis- ja julgeolekupoliitika poolest paistab USA uus administratsioon usaldusväärne, kinnitasid kõik neli Donald Trumpiga NATO tuliuues peakorteris kohtunud Eestit esindajat: peaminister Jüri Ratas (KE), välisminister Sven Mikser (SDE), kaitseminister Margus Tsahkna (IRL) ja suursaadik Lauri Lepik.

Tsahkna sõnul pani neljapäeva hilisõhtul lõppenud kohtumise põhilise teemade ringi paika  esimesena sõna saanud NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Need olid liitlaskohustuste aus jagamine, terrorismivastane võitlus ja heidutus.

Stoltenbergi järel sai esimesena sõna Trump, kes pärast tema kõrval istunud Ühendkuningriigi peaministrile Theresa Mayle ja briti rahvale Manchesteri rünnaku pärast kaastunde avaldamist kordas NATO uue peakorteri ees öeldut: kaitsekulutusi peab suurendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles