Trump: kristlaste tapmine peab lõppema (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Ron Sachs/CNP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

USA president Donald Trump mõistis eile hukka terrorirünnaku koptikristlaste vastu Egiptuses, mille käigus tapeti 22 ja sai vigastada 28 inimest.

«Kristlaste tapmine peab lõppema ja tuleb karistada kõiki, kes nende mõrtsukaid abistavad,» ütles Trump.

«Terroristid on sõjas tsivilisatsiooni vastu ja kõigi inimelu väärtustavate kohus on nendele vastu astuda ja võita see kurjus,» lisas president.

Egiptuse riigipea Abdel Fattah al-Sisi pöördus eile televisioonis otseselt USA presidendi Trumpi poole, keda kutsus üles asuma juhtima terrorismivastast sõda.

Egiptuse õhujõud tegid eile kuus õhurünnakut terroristide väljaõppelaagrite pihta Liibüas, teatas riiklik telekanal. Telekanali andmetel tabasid õhulöögid väljaõppelaagreid Liibüa idaosas asuva Derna ümbruses.

Egiptuse pealinna Kairo lähistel leidis varem päeval aset rünnak koptide bussi vastu, surma sai vähemalt 28 ja vigastada 22 inimest.

Ükski rühmitus ei ole koptide tapmise eest vastutust võtnud. Rünnak tehti moslemite püha kuu ramadani eel.

Egiptuse julgeolekujõud võitlevad äärmusrühmitusega Islamiriik (ISIS) seotud džihadistidega, kes teevad rünnakuid peamiselt riigi põhjaosas ja Siinai poolsaarel.

Detsembris ja aprillis sai Egiptuses rünnakutes koptikristlastele surma üle 75 inimese. Vastutuse võtsid ISISe džihadistid, kes lubasid lisa.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles