Video: Korrakaitsjad vahistasid Moskvas 10-aastase Hamletit tsiteerinud poisi (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahejuhtum leidis aset Moskva kesklinnas, Vozdviženka tänaval.
Vahejuhtum leidis aset Moskva kesklinnas, Vozdviženka tänaval. Foto: change.org

Venemaa pealinnas Moskvas võttis politsei eile vahi alla ja toimetas jaoskonda 10-aastase poisi, kes oli tänaval lugenud peast ridu William Shakespeare'i kultusnäidendist Hamlet, vahendab Mediazona*.

Samal ajal kui poiss Arbati lähedal asuval Vozdviženka tänaval möödujatele Hamletit deklameeris istus tema kasuema 20-25 meetri kaugusel, mis tõttu võis jääda politseile mulje, et poiss on seal üksi. Teatriringis käiv poiss ei esinenud aga selleks, et raha kerjata, selgitab meediaportaalile poisi isa Ilja Skavronski.

«Minu naine istus ja luges raamatut, kui poiss Hamletit deklameeris. Siis saabus kohale politseipatrull. Nad rääkisid midagi poisiga, ilma, et kasuema oleks seal juures olnud ja väänasid siis tal käed selja taha,» räägib poisi isa.

Kasuema - kes politsei tegevust telefonikaameraga samal ajal filmis - püüdis politseid takistada, kuid korrakaitsjaid jäid endale kindlaks. Rüseluse käigus tõmbasid korrakaitsjad puruks ta riided ja katki läks ka naise tahvelarvuti.

Lisaks oli politsei naisele öelnud, et tal puudub igasugune õigus vahele sekkuda. «Te olete selle lapse jaoks mitte keegi - minge eemale!» märgib Skavkonskite advokaat Tatjana Solomina.

Aktivist Irina Jatsenko avaldas Facebookis video poisi kinnivõtmisest. Videost on näha, et poiss karjub ja palub end vabaks lasta, sel ajal kui politsei tõukab teda autosse.

Poiss viidigi politseijaoskonda, kus tema tema isale koostati protokoll administratiivse õigusrikkumise eest. Skavronski  protokollile alla ei kirjutanud, kuna ei nõustunud poja kinnipidamisega.

Politsei sõnul oli see ainus lahendus olukorras, kus laps oli üksinda tänaval ja käis ühe auto juurest teise juurde. Ka üks RIA Novostiga rääkinud anonüümne allikas kinnitas, et vanemad sundisid last kerjama.

«Politseitöötajad pidasid kinni poisi, kes luges Arbatil luuletusi kerjamise eesmärgil. Politsei info põhjal sundisid poissi selleks vanemad,» teatab allikas.

Eile hilisõhtul veidi enne südaööd lasti poiss koos isa ja kasuemaga siiski politseijaoskonnast välja.

Täna teatas Mediazona, et advokaat Solomina sõnul on politsei praeguseks isa ees lapse kinnipidamise pärast vabandanud ja koostatud protokoll on annulleeritud.

Veebilehel change.org kogutakse allkirju, et survestada ametivõime poisi kinnipidanud politseinikke vallandama.

Video Arbatil Hamletit lugevalt poisist avaldas ajakirjanik Aleksandr Minkin juba mai alguses, seega eile ei olnud see esimene kord.

«Midagi niisugust pole ma mitte kusagil ega mitte kunagi näinud. Poisike loeb Arbatil Hamleti monoloogi olla või mitte olla,» kirjeldab Minkin.

* Portaali Mediazona käivitasid kaks punkansambli Pussy Riot vanglas istunud liiget Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles