Macroni valimislubadus täitus: Prantsuse kanepitõmbajad pääsevad türmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi kanepisõbrad.
Pariisi kanepisõbrad. Foto: NICOLAS MESSYASZ/SIPA/Scanpix

Käesoleva aasta lõpus hakkab Prantsusmaal kehtima seadus, mille kohaselt ei ole kanepi tarvitamine enam karistatav vangistusega - kriminaalkaristuseks kategoriseerub see aga jätkuvalt, teatas eile valitsuse pressiesindaja Christophe Castaner.

Kanepi kasutamisega seotud seadusandluse reformimine oli üks president Emmanuel Macroni valimislubadustest.

Hetkel kehtiva seaduse rikkujaid võib karistada kuni 1-aastase vangistuse ja kuni 3750 euro suuruse rahatrahviga.

«Möödunud aastal rikkus uimastide kasutust reguleerivaid seaduseid 180 000 inimest. Keskmiselt võtab iga juhtub kuni kuus tundi politsei tööajast,»  märkis valitsuse kõneisik.

«Kas selline süsteem on effektiivne? Ei,» lisas ta. «Täna on kõige tähtsam see, et oleksime effektiivsed ja selleks tuleb vabastada politsei aega, et nad saaksid keskenduda olulisematele teemadele.»

«See on hea idee, mis arvestab tegelikku olukorda,» kommenteeris politseinike ametiühingu esindaja Patrice Ribeiro.

«Enamik politseinike, kes tabavad kellegi kanepit tarvitamas, paluvad tal lihtsalt suitsu mineva visata ja lasevad tal minna.»

 FOTO: NICOLAS MESSYASZ/SIPA/Scanpix
 FOTO: NICOLAS MESSYASZ/SIPA/Scanpix Foto: NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA/NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA

Prantsuse uimastide kasutust ja sõltuvushäireid monitooriva vaatluskeskuse andmetel tunnistas 2014. aastal lausa 17 miljonit Prantsuse kodanikku, et on elu jooksul vähemalt üks kord kanepit proovinud, igapäevakasutajaid oli nende hulgas 700 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles