Noor sakslanna elatub Soome metsade keskel putukatest ja konnadest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: imago stock&people/imago/Manngold

23-aastane Saksa üliõpilane Charlotte Arnswald kolis Soome, et elada üksi metsas ja panna proovile oma ellujäämisoskused, vahendab Yle.

«Ma tahtsin õppida iseennast paremini tundma ja nägema asju uue nurga alt,» selgitab Saksamaa lääneosas asuvast Oberhauseni linnast pärit tüdruk.

Praeguseks juba kuu aega metsade keskel kõrvalises varjualuses elanud sakslanna lubas endale, et sööb vaid seda, mida ise kätte saab ja on siiani sellest ka kinni pidanud.

Ainus toiduaine, mis ta tsivilisatsioonist endaga metsa kaasa võttis on riis.

Ta räägib Yle-le, et ta soovis teada, kas jääb ihuüksi metsas ellu. Kuigi Saksamaal elades oli Arnswald taimetoitlane, oli tal algselt siiski plaanis ka endale loomi toiduks küttida. Kuna tal ei olnud aga relvaluba ja Soome jahihooaeg oli just lõppenud, pidi ta selle mõtte maha matma.

«Jah, ma olen valmis sööma ja sitikaid ja putukaid. Neis on vajalikke valke.»

Nüüd toitub ta peamiselt putukatest ja marjadest, hea õnne korral ka konnadest ja kalast.

Enne Saksamaalt lahkumist tegi ta ka eeltööd ja luges selleks raamatutest Soomes kasvavate taimede kohta.

Igavus või üksindus tema enda sõnul ei kimbuta - selleks on ta paika pannud kindla päevase tegevustekava. Hommikut alustab ta joogaga ja õhtul harjutab klarnetiti. Varem ta pilli mängiga ei osanud, aga nüüd on tal plaan see siinse aja jooksul selgeks saada.

Lisaks võttis ta Saksamaalt kaasa päikesepatareidega laetava mobiiltelefoni, mida ta kasutab kord nädalas koju helistamiseks, et «öelda emale, et ma olen jätkuvalt elus.»

Turvalisuse tagamiseks on tal peale noa ja kirve kaasas ka pipragaas. «Saksamaal olles kartsin ma kõige rohkem, et võin sattuda vastamisi karu või hundiga, sest nad ei hoia enam inimestest eemale. Aga nüüd ma saan aru, et päris nii see siiski pole.»

Arnswaldi sõnul jääb ta Soome niikauaks kui vajalik. Tulevikus loodab ta omandatud elujäämisoskuseid ka tööalases mõttes ära kasutada ja hakata näiteks ellujäämisinstruktoriks.

Praegu tahab ta aga metsaelult maksimumi võtta.

«Mulle ei lähe korda, mis väljaspool seda metsa siin toimub, poliitilises või ühiskondlikus mõttes. Ma lihtsalt istun siin ja söön oma kala. Ma olen täielikult vaba ja sellest kõigest puutumata - juba seepärast tasub see ära.»

Videot saad vaadata Yle.fi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles