Ajaleht: Manchesteri ründaja vend planeeris rünnakut ÜRO saadikule Liibüas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hashim Abedi.
Hashim Abedi. Foto: AHMED BIN SALMAN/AP/Scanpix

Suurbritannias Manchesteris enesetapurünnaku korraldanud Salman Abedi vend planeeris briti ajalehe sõnul rünnakut ÜRO erisaadikule Liibüas. Saksa diplomaadi Martin Kobleri tapmisplaani nurjasid Liibüa võimud, vahendab Deutsche Welle.

Martin Kobler. FOTO:
Martin Kobler. FOTO: Foto: RAMZI BOUDINA/REUTERS/Scanpix

Manchesteri ründaja 20-aastane vend Hashim Adebi kuulus väidetavalt äärmuslaste rakukesse, kes olid sihtmärgiks võtnud Kobleri, teatas Sunday Telegraph.

Sel nädalal Manchesteris 23 inimelu nõudnud terrorirünnaku järel vahistati Liibüa pealinnas Tripolis ka Hashim.

Viitega diplomaatilistele allikatele kirjutas väljaanne, et äärmuslaste rühmitus oli meisterdamas pommi, mida kavatseti kasutada sel aastal aset leidnud Kobleri Tripoli külastuse ajal.

Sunday Telegraphi sõnul suutsid aga Liibüa võimud asjale enne jälile saada ja rünnak nurjati.

Sakslasest Kobler määrati ÜRO erisaadikuks Liibüas 2015. aastal, juhtides ka sealset maailmaorganisatsiooni toetusmissiooni UNSMIL.

Liibüas on koos Hashimiga vahi all ka poiste isa. Põhja-Aafrika riigi ametivõimude sõnul tunnistas Hashim, et nii tema kui ka ta vend Salman olid kuulusid ISISe ridadesse. Briti meedia sünul olid vennad telefoni teel rääkinud vaid 15 minutit enne plahvatuse korraldamist Manchester Arenal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles