USA kaitseminister: konflikt Põhja-Koreaga oleks katastroofiline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: Julie Jacobson/AP/Scanpix

Kaitseminister James Mattise sõnul oleks igasugune sõjaline konflikt Põhja-Koreaga katastroofiliste tagajärgedega, vahendab The Independent.

Donald Trumpi ametiajal on pinged USA ja Põhja-Korea vahel aina kasvanud. Pyongyang on viinud paari nädala jooksul läbi juba kolm raketikatsetust.

Endise kindrali James Mattise sõnul on Põhja-Korea ohuks kogu ümbritsevale regioonile, muuhulgas Jaapanile, Hiinale ja Venemaale, kuid ka Ameerika Ühendriikidele.

«Konflikt Põhja-Koreas tooks tõenäoliselt kaasa kõige rängema lahingutegevuse meie põlvkonna jooksul,» sõnas Mattis. «Kui me ei suuda lahendada olukorda diplomaatiliste vahenditega, siis lahingutegevuse puhkedes kasvaks see katastroofiliseks sõjaks.»

Mattis lisas: «Nad on oma retoorikas väga järjepidevad olnud – me ei pea ootama, kuni nad lõpuks mandritevahelise tuumalõhkepeaga varustatud raketi valmis saavad.»

Vastuseks Pyongyangist tuleneva ohu kasvule üritab USA sel nädalal tulistada katsetel alla mandritevahelist raketti.

Alates 1999. aastast on säärased katsed õnnestunud üheksal korral seitsmeteistkümnest. Viimatine edukas katsetus oli 2014. aastal, kuid sellele eelnes kolm läbikukkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles