Galerii: Stavropoli kraist evakueeritakse üleujutuse tõttu 60 000 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa edelaosas asuva Stavropoli krai võimud on otsustanud evakueerida seitsme asula elanikud, kuna Otkaznenski veehoidla veetase on suurenenud kriitilise piirini, ähvardades piirkonna üle ujutada, vahendab Meduza keskus.

Stavropoli krais teatati seitsme asunduse evakueerimisest, kuna Otkaznenski veehoidla tamm ähvardab iga hetk järele anda. Otsuse võttis vastu kuberner Vladimir Vladimirov.

Täna hommikul alustasid päästjad veehoidla kaldal asuva Otkaznovo küla evakueerimist. Pärast seda evakueeritakse veel Kuma jõest allavoolu asuvad Zelenokumski, Nina, Starodubi, Arhangelskoje, Orlovka ja Pokoinoje elanikud.

Kokku kavatakse evakueerida 64 000 inimest.

Evakueeritud alade elanikele korraldatakse sada ajutist elamupinda. Evakuatsiooni viivad läbi 5000 kriisikeskuse EMERCOM töötajat.

Interfaxi väitel teatas aga eriolukordade ministeeriumi asejuht Vladen Aksenov eile pärastlõunal, et Otkaznenski veehoidla tammil purunemisohtu ei ole ja veetaseme tõus on peatunud.

Veetase Otkaznenski veehoidlas ületab praeguseks kuus korda tavapärast taset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles