Uusi ideid Poolast: kõik riigis elavad välismaalased kirja panna (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvarõivais poolakad möödunud aasta suvel ootamas paavst Franciscuse saabumist.
Rahvarõivais poolakad möödunud aasta suvel ootamas paavst Franciscuse saabumist. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Euroopa julgeolekuolukorra tõttu peab Poolal olema informatsioon riigi territooriumil elavate ja reisivate välismaalaste kohta, ütles täna asekaitseminister.

Kaitseministeerium taotles Lääne-Poola kohalikelt omavalitsustelt teavet regioonis elavatest ja külastavatest välismaalastest.

Taotlus pälvis opositsiooniparteide ägeda pahameele, sest nende hinnangul paneb taoline lähenemine võrdusmärgi välismaalaste ja ohtude vahele.

Enamjaolt homogeenne ja katoliiklik Poola keeldub vastu võtmast immigrante Lähis-Idast ja Aafrikast. See seisukoht on pälvinud Euroopa Liidu liidrite kriitikat.

Asekaitseminister Michał Dworczyki hinnangul on loomulik, arvestades praegust olukorda Euroopa Liidus, et riigil peab olema informatsioon Poola territooriumil olevatest välismaalastest.

Poola paremäärmuslased 2015. aastal pagulaste vastuvõtmise vastu protestimas. Foto:  AFP PHOTO / WOJTEK RADWANSKI / Scanpix
Poola paremäärmuslased 2015. aastal pagulaste vastuvõtmise vastu protestimas. Foto:  AFP PHOTO / WOJTEK RADWANSKI / Scanpix Foto: WOJTEK RADWANSKI/AFP
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles