Läänemerel on tihenenud Vene sõjalennukite lennud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa hävitaja SU-27 tabatud möödunud aasta oktoobril hetkel, mil see rikkus Soome õhupiiri.
Venemaa hävitaja SU-27 tabatud möödunud aasta oktoobril hetkel, mil see rikkus Soome õhupiiri. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Läinud nädalal tõusid Baltimaade õhuruumi turvavad NATO hävitajad kuus korda õhku tuvastama Vene sõjalennukeid, mis liikusid Läänemerel rahvusvahelises õhuruumis.

NATO hävitajad saatsid Vene hävitajaid, transpordilennukit ja üht luurelennukit. Suurem jagu neist lendas väljalülitatud transponderitega, edastas Leedu kaitseministeerium.

Kuigi Krimmi annekteerimisest 2014 tuleb NATO hävitajatel järjest sagedamini Vene lennukeid tuvastamas-saatmas käia, ei ole nad tänavu seda kordagi teinud sagedamini kui neli korda nädalas.

Eelmisel nädala toimusid Kaliningradi oblastis õhutõrjeõppused, milles osalesid hävitajad Su-27. Leedu peastaabi pressiesindaja Tomas Pakalniskis keeldus kommenteerimast BNSile seost Vene lennukite aktiivsuse ja selle õppuse vahel.

Tänavu on NATO hävitajad Baltimaades saatnud Vene lennukeid 24 korral.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles