Washington Post: Trumpi süüdistati ebaõiglaselt G7-l ülbitsemises (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump üleeile Itaalias.
USA president Donald Trump üleeile Itaalias. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump veetis oma esimese hommiku kodumaal, kirjutades Twitterisse raevukaid säutse libauudistest, kuid jättis mainimata ühe viimase aja paremini dokumenteeritud temavastase meediapatu.

See kõik algas BBC korrespondendi James Landale'i Twitteri-postitusega laupäevasest G7 kohtumisest, kus ajakirjanik pööras tähelepanu sellele, et Trumpil pole tõlke kuulamiseks kõrvaklappe peas.

 Landale'i hakati peaaegu koheselt libauudiste levitamise tõttu ründama. Osa kriitikuid viitas Trumpi kõrva juures rippuvale juhtmele, Valge Maja pressišeff aga teatas, et president kandis ühte kõrvasisest kõrvaklappi.

Landale tunnistas kahe tunni jooksul, et polnud olukorda õigesti hinnanud, kuid selleks ajaks olid tuhanded internetikasutajad seda juba kaugele levitada jõudnud. Trumpi-kriitikute jaoks kinnistas video lemmikstereotüüpi presidendist kui enesekesksest ja tähelepanematust inimest.

Oli ju Trump siiski ühisfoto tegemise ajal Montenegro presidendi kõrvale lükanud ning NATO kohtumist Brüsselis saatsid jutud selle kohta, kuidas liitlased olid väidetavalt kiiresti huvi kaotava Trumpi jaoks päevakava atraktiivsemaks muutnud.

Ameerika avaliku arvamuse guru Frank Luntz võrdles kahe säutsu edasilevimiskiirust. Algset, Trumpi suhtes negatiivset säutsu jagati 14 000 korral, eelnevat väidet korrigeerivat säutsu aga vaid 42 korral.  

Lisaks uuris Portaali Gizmodo ajakirjanik Matt Novak mitmeid G7 tippkohtumise fotosid ja järeldas, et Trump kasutas tõepoolest kõrvasisest kõrvaklappi. Sama tüüpi tehnilist lahendust eelistas ka Briti peaminister Theresa May.

Objektiivsuse huvides mainis Novak siiski ära, et kui Jaapani peaminister pidas veebruaris Trumpiga kohtudes kõnet, noogutas Trump lihtsalt kaasa, ilma et oleks mingit tõlkeseadet kasutanud. Seda tunnistas hiljem ka Valge Maja. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles