Macron: keemiarelva kasutamine Süürias on punane joon (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron ja Vladimir Putin
Emmanuel Macron ja Vladimir Putin Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Prantsuse president Emmanuel Macron ütles esmaspäeval, et keemiarelva kasutamine Süürias on punane joon, millele Prantsusmaa viivitamatult reageerib.

«Meie poolt eksisteerib väga selge punane joon, keemiarelva kasutamine ükskõik kelle poolt,» ütles Macron ühisel pressikonverentsil Vene presidendi Vladimir Putiniga.

Macron väljendas lootust, et neil on võimalik teha Putiniga Süürias koostööd ning ütles, et soovib luua Venemaaga partnerluse äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu.

Prantsuse president ütles, et soovib Süürias demokraatlikku üleminekut, kuid mitte riigi nurjumise hinnaga.

Macron lisas, et rääkis Putiniga ka geide õigustest Tšetšeenias ja Vene vabaühendustest ning ütles, et Vene liider lubas kogu tõde süüdistuste kohta geide väärkohtlemisest Tšetšeenias.

Putin ütles pressikonverentsil, et jõudis Macroniga kokkuleppele arutada koostöö tihendamist terrorismivastases võitluses ning rõhutas Süüria riigi kindlustamise olulisust.

Putin eitas süüdistusi Moskva sekkumisest Prantsuse presidendivalimistesse, kuid kaitses märtsikuist kohtumist Macroni paremäärmuslasest rivaali Marine Le Peniga.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles