Venemaal vahistati taanlasest jehoovatunnistaja (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Vene julgeolekujõud korraldasid haarangu jehoovatunnistajate teenistusele ja vahistasid Taani kodaniku, ütles eile usuorganisatsiooni kõrge ametiisik Jaroslav Sivulski.

Haarang korraldati neljapäeval Orjolis, teenistuse ajal peeti kinni umbes 50 inimest, ütles Sivulski. Taani kodanik Dennis Christensen viidi reedel kohtuniku ette ja vahistati äärmuslikus tegevuses osalemise eest.

Teised teenistusel osalenud vabastati süüdistust esitamata, lisas Sivulski.

Vene ülemkohus keelas aprillis jehoovatunnistajate tegevuse, määratledes selle äärmuslikuks. Venemaal on umbes 175 000 usulahu liiget ja riigi eri osades umbes 400 usukeskust.

Vene ülemkohtu otsuse kohaselt suletakse jehoovatunnistajate halduskeskus ja selle alla käivad kohalikud organisatsioonid ning nende vara antakse üle Vene Föderatsioonile. Pärast otsuse jõustumist on keelatud koguduste kogunemised ja usulahku propageerivate tekstide levitamine.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles