Ukraina minister annab «turumoorist» Saakašvili kohtusse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute Vägede Liikumise (Ruh) pooldajad tervitasid täna Kiievis justiitministeeriumi ees ühenduse vabaõhukongressil selle juhti Mihheil Saakašvilit.
Uute Vägede Liikumise (Ruh) pooldajad tervitasid täna Kiievis justiitministeeriumi ees ühenduse vabaõhukongressil selle juhti Mihheil Saakašvilit. Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix

Ukraina justiitsminister Pavlo Petrenko kavatseb hageda erakonna Uute Vägede Liikumise (Ruh) juhti Mihheil Saakašvilit oma au ja väärikuse teotamise pärast.

«Esitasin oma au ja väärikuse kaitsmiseks hagi kõigi nende avalduste kohta, mis nimetatud kodanik on teinud,» ütles Petrenko täna Kiievis teabetunnis.

Ta rõhutas, et mitte kellelgi ei ole õigust manipuleerida, valetada, ropendada ja langeda populismini.

«Selles justiitsministri kabinetis viibis mitu rahvasaadikut ja Saakašvili ise. Selgitasin talle väga lihtsalt, et oma erakonna registreerimiseks on vaja esitada dokumentide pakett,» ütles Petrenko.

«Väga kahju, et see poliitikategelane laskus täna turumoori, tänavapoisi tasemele, kes sõimas, püüdes provotseerida kaklust ja käitus kohatult,» lisas minister.

Petrenko sõnul ei ole riigiasutuses sellisel käitumisel kohta.

«Ei tohi kasutada survevahendeid ja nõuda ebaseaduslikke toiminguid,» lisas minister, märkides, et Šaakašvili on riiakusega hävitanud oma maine.

Minister rääkis, et täna toimus ministeeriumi ees meeleavaldus, kus väideti, et ministeerium keeldub erakonna nimemuutuse registreerimisest ja on seadusvastaselt registreerinud teise erakonna, Mihheil Saakašvili Blokk, kuigi kõik need on eksitavad valeväited ja inimesi peteti.

Saakašvili uue poliitilise liikumise aktivistid täna Kiievis justiitsministeeriumi ees võimudega kähmlemas. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY Scanpix/
Saakašvili uue poliitilise liikumise aktivistid täna Kiievis justiitsministeeriumi ees võimudega kähmlemas. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY Scanpix/ Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP
Parteikongressil osaleja Kiievis justiitsministeeriumi ees. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY / Scanpix
Parteikongressil osaleja Kiievis justiitsministeeriumi ees. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY / Scanpix Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP

«Mis puutub väidet, et ministeerium registreeris mingil seadusvastasel viisil Mihheil Saakašvili Bloki, siis jutustan eelloo: tõepoolest umbes poole aasta eest esitas rühm Ukraina kodanikke, seal hulgas Saakašvili nimekaim dokumendid sellise erakonna registreerimiseks. Ministeerium keeldus, kuid nad saavutasid selle kohtu kaudu. Saakašvili teadis protsessist, kuid ei teinud midagi,» ütles minister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles