Iraagis hukkus kolmes terrorirünnakus 42 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristid korraldavad aeg-ajalt pommirünnakuid Bagdadis.
Terroristid korraldavad aeg-ajalt pommirünnakuid Bagdadis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Iraagi pealinnas Bagdadis hukkus teisipäeval kolmes autopommirünnakus vähemalt 42 ja viga sai üle 100 inimese, teatasid julgeoleku- ja haiglaametnikud.

Esimene plahvatus toimus varahommikul populaarse jäätisepoe juures, surma sai 16 ja viga 75 inimest. Teine lõhkekeha õhiti hommikul linna ühe peamise silla juures. Surma sai 11 ja viga vähemalt 40 inimest. Kolmas plahvatus kõmatas julgeolekujõudude kontrollpunktis, kus elu jättis 15 ja haavata sai 23 inimest.

Esimese rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS), mille sõnul õhkis iraaklasest enesetapupommar end eesmärgiga tappa võimalikult palju šiiamoslemeid. Rühmitus peab viimaseid ketseriteks.

Rünnakud toimusid päevi pärast islamiusuliste pühakuu ramadaani algust. Pärast päikese loojumist tohivad päeval paastunud inimesed süüa ning kohvikud täituvad hilisõhtuti kiiresti. Ramadaani ajal rünnakud tsiviilisikutele üldiselt sagenevad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles