Venemaal juhtus õppelennukiga traagiline õnnetus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaitsevägedele kuuluvad transpordilennukid AN-26 lennukid.
Venemaa kaitsevägedele kuuluvad transpordilennukid AN-26 lennukid. Foto: Vitaliy Ankov/RIA Novosti

Eile toimus Venemaal Saratovi oblastis õppelennukiga õnnetus, teated hukkunute kohta on vastukäivad.

Õnnetus toimus õppelennukiga, mille pardal olid kursandid, vahendas portaal Sarinform kohaliku kuberneri Valeri Radajevi pressiesindaja teadet. Lennuk kukkus alla maandumise ajal. Vahetult pärast õnnetust teatas kohalik portaal, et hukkunuid ei ole, küll on vigastatuid.

Portaali Pravda-TV.ru teatel oli tegu lennukiga AN-26. Venemaa kaitseministeeriumi teatel üks sõjaväelane hukkus, viis viidi haiglasse. Esialgsetel andmetel ei suutnud lennuk mootoririkke tõttu õigesti maanduda, selle maandumisnurk oli vale ning lennuk süttis vastu maad kukkudes.

Juhtumi kohta on algatatud kriminaaluurimine ning õnnetuse põhjuseks võib olla lennureeglite rikkumine, kirjutab portaal Aviaport. Selle portaali teatel on ametlikud andmed pardal viibinute kohta erinevad. Venemaa kaitseministeeriumi teatel oli lennukis õnnetushetkel kuus inimest, üks sõjaväelane suri. Uurimiskomitee teatel viibis lennukis viis inimest, neist üks oli kursant, kes suri. Ülejäänud lennukis viibijad said eri raskusastme traumasid ning viidi Engelsi linnas asuvasse haiglasse. Portaali väitel teatasid kohalikud võimud hiljem veel ühe inimese surmast

Viimase kaheksa aasta jooksul on Saraatovi oblastis toimunud viis lennuõnnetust.

Saratovi oblastis kukkus alla õppelennuk.
Saratovi oblastis kukkus alla õppelennuk. Foto: Polet.me

Portaali polet.me teatel oli tegu Krasnodarski kõrgema sõjakooli lennukiga. Õnnetuses hukkus üks sõjaväelane ja neli said raskelt viga. Esialgsetel andmetel kukkus lennuk alla 200 meetri kõrguselt, püüdes maanduda Balašovi lennuväljale. Õnnetus juhtus kell 6.40 Moskva aja järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles