Orlando lennujaamas üritas mees sooritada politsei abiga enesetappu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA politsei võttis eile õhtul Florida osariigis Orlando rahvusvahelises lennujaamas kinni endise merejalaväelase, kes püstolit meenutava esemega vehkides püüdis sooritada enesetappu politsei käe läbi.

Politsei kinnitusel ühtegi lasku ei tehtud ja keegi ohtu ei sattunud, kuid vahejuhtum tekitas segadust ja hirmu reisijate seas, kes ei saanud täpselt toimuvast aru. Osa lennujaamast evakueeriti, kui sajad politseinikud sündmusele reageerisid.

26-aastane Michael Wayne Pettigrew piirati sisse lennujaama autorendi alal. Ta vehkis esemega, mis politseile tundus ehtsa relvana, suunates seda nii enda kui korrakaitsjate poole, teatasid võimud. «Meie läbirääkijad tegid fantastilist tööd, rääkides isikuga umbes kaks tundi ja suutes teda veenda lõpuks rahumeelselt alla andma,» ütles Orlando politseiülem John Mina.

Kinnipeetule tehakse vaimne ekspertiis ja teda ootab ilmselt süüdistus ründamises.

Vahejuhtumi tõttu suleti ajutiselt Orlando lennujaama A-terminal, B-terminal töötas tavarežiimil edasi.

Mõned lennud hilinesid, kuid hilisõhtuks taastus graafikujärgne lennuliiklus.

Aasta alguses tappis 26-aastane Esteban Santiago samuti Floridas asuvas Fort Lauderdale'i lennujaamas viis inimest. Veel kuus inimest sai haavata. USA Föderaalse Juurdlusbüroo teatel reisis tulistaja Alaskast Fort Lauderdale'i tulistamise korraldamise eesmärgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles