New York tahab seadustada kanepi menstruatsioonivalus naistele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MARK LENNIHAN/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides New Yorgis läks kaalumisele ettepanek, mille jõustudes saaksid tõsise menstruatsioonivalu all kannatavad naised kasutada krampide leevendamiseks meditsiinilist marihuaanat.

Ameerika perearstide liidu järgi kannatab ligi 20 protsenti riigi naistest kuupuhastusega kaasnevate valude all sel määral, et see häirib nende igapäevaseid tegemisi. Nüüd tegi New Yorgi demokraat Linda Rosenthal ettepaneku, mis lisaks vaevuse nimekirja, mille ravi puhul tohib kasutada kanepit.

Tervisekomitees ülekaaluka heakskiidu saanud eelnõu peab nüüd läbima ka kohaliku senati, misjärel ootab seda kuberneripoolne kinnitus. Kui meede läheb läbi, siis liigitub menstruatsioonivalu nimistuga, kus on ees juba ootamas Parkinsoni tõbi ja skleroos – nende mõlema puhul on ravikanepi tarvitamine lubatud.

New Yorgis ei tohi seda teha aga suitsetamise või söömise teel. Ametlikult tohib kanepit pruukida vaid vedeliku või tableti kujul. Varem on uuritud ka kanepiga immutatud tampoone ja libesteid – kuigi ametlikku luba pole need saanud, olevat need katsetajate sõnul valuvähendava toimega, ilma et sellega kaasneks narkojoove. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles