Küberrünnaku Leedule korraldasid alaealised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Yun Dong-jin/AP/Scanpix

Mullu aprillis Leedu riigiveebi vastase küberrünnaku korraldasid  kolm alaealist - kaks Leedu ja üks Taani kodanik, edastas täna peaprokuratuur.

«Kahtlustus esitati kolmele isikule. Üks neist on välismaalane, Taani alam. Kõik kahtlusalused on alaealised. Välismaalase uurimine antakse üle Taani asjaomastele ametkondadele,» vastas peaprokuratuur BNSi päringule.

Prokuratuur märkis, et uurimist alustati 2016. aastal seoses võimaliku väljapressimisega, teabesüsteemi seadusvastase mõjutamisega ja varustuse ebaseadusliku valdamisega.

Leedulaste osas lõppes uurimine 31. märtsil ja asi anti üle Utena ringkonnakohtusse. Neile esitati väljapressimissüüdistus.

Muid üksikasju ei avaldata, sest taanlase asja uurimine ei ole prokuratuuri sõnul veel läbi.

Mullu aprillis sai küberrünnaku tõttu tõsiselt kannatada Leedu riigiveeb ning rohkem kui kümne ministeeriumi-ametkonna, parlamendi ja presidendikantselei veebilehed ja arvutisüsteemid.

Asjatundjate hinnangul olid rünnakud asjaarmastaja tasemel, kuid neid hämmastas selle korraldajate ressurss. mis hõlmas 8000 - 10 000 arvutit, ja muu kallihinnaline varustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles