Terrorirünnakus surnud prantsuse politseiniku mees abiellus lahkunuga (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavier Jugelé.
Xavier Jugelé. Foto: twitter

Alates 1803. aastast tohib Prantsuse seaduste kohaselt abielu sõlmida ka siis, kui üks osapool on surnud. Seda õigust on nüüd kasutanud ka Pariisis Champs-Élysée rünnakus tapetud politseiniku kaaslane.

Ajalehe Le Parisien info kohaselt abiellus Etienne Cardiles surma saanud Xavier Jugeléga. Tseremooniast võtsid osa endine Prantsusmaa president François Hollande ja Pariisi linnapea Anne Hidalgo.

Politseijõududes LGTB-õiguste eest võidelnud Jugelé tulistas kurjategija surnuks 20. aprillil, kolm päeva enne Prantsuse presidendivalimiste esimest vooru. Tapjaks osutus 39-aastane Prantsuse kodanik Karim Cheurfi, kes oli võimudele juba varem teada. Veebruaris oli mees vahi alla võetud, kuna ta ähvardas politseinikke tappa.

Ka oli ta juba eelnevalt kahe politseiniku tulistamise eest tapmiskatses süüdi mõistetud, kes olid teda 2001. aastal üritanud autoröövil takistada. Kümneaastase vangistuse käigus läks tal vanglas korda vangivalvurit tulistada.

Äärmusühendus ISIS võttis Jugelé tapmise eest vastutuse. Politseinik oli olnud ka nende seas, kes 2015. aasta terrorirünnaku käigus Bataclani kontserdimajale oli esimeste hulgas sündmuskohale saadetud.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles