Saksa välisminister taandub parteijuhi rollist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa asekantsler Guido Westerwelle
Saksa asekantsler Guido Westerwelle Foto: SCANPIX

Saksamaa kahel liidumaal kohalikel valimistel hävitava löögi saanud Vabade Demokraatide (FDP) partei juht ja Saksa välisminister Guido Westerwelle  teatas, et taan­dub järgmisel kuul FDP liidri kohast.

Saksamaa asekantsler Westerwelle sattus parteisiseselt terava kriitika alla pärast valimisi Baden-Württembergi ja Rheinland-Pfalzi liidumaal ning teatas eile õhtul, et loobub juhi kohast mais. Westerwellele heideti ette tema tegevusetust ajal, mil toetus liberaalidele ülikiirelt langes.

Süddeutsche Zeitungi teatel olid Westerwelle parteijuhina jätkamise vastu ka tema senised kindlad poolehoidjad ning seetõttu otsustas poliitik pärast pikki arutelusid kolleegidega, et laseb noortel andekatel poliitikutel juhtimise üle võtta. Välisministrina kavatseb ta aga jätkata.

Kes FDP juhi kohale kandideerivad, selgub suure tõenäosusega täna. Samuti pole selge, kas Westerwelle pärast sellist otsust välisministrina jätkata saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles