Teated Mensa-klubi rajust peost tõstsid liikmeks soovijate arvu lakke (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: THIERRY ROGE/REUTERS/Scanpix

Kõrge intelligentsiga inimesi koondav Mensa klubi pidas hiljuti meedias palju tähelepanu pälvinud peo, kus osalised jõid, lärmasid ja ei allunud kontrollile. Ürituse ilmsiks tulemine on aga toonud kaasa hüppelise liitumistaotluste tõusu.

Möödunud laupäeval Eskilstuna hotellis toimunud mitmepäevase kokkusaamise lõpupidu väljus kontrolli alt ning laaberdamise suutis lõpetada vaid sündmuspaika kutsutud politsei, kirjutab väljaanne The Local.

Rootsi Mensa klubile osutus pidu aga heaks reklaamiks, sest kui eelnevalt taotles intelligentsustestile tulekut 2,5 inimest päevas, siis laupäevasest saadik on see kasvanud 25 inimeseni päevas, selgitas Mensa pressiesindaja Jenny Åkerman. Klubisse võetakse vastu inimesi, kelle IQ on vähemalt 131. Poolel inimkonnast jääb IQ 91 ja 110 punkti vahele.

«Meil on ses suhtes kahetised tunded, sest tegu pole viisiga, millega tahaks tähelepanu pälvida. Kuid nüüd, mil me selle oleme saanud, on tegu muidugi positiivse nähtusega,» sõnas ta.

Teadete kohaselt hakkasid Mensa liikmed hotellikoridorides alkoholi jooma, ronisid katusele ja tagusid kell 4 öösel trummi.

Åkermani teatel paisutas meedia sündmuse seda kajastades tegelikust suuremaks, näiteks oli trummi mänginud mees seda tehes täiesti kaine. Tegu oli klubiliikmega, kes valmistus hotellist lahkuma ja koju sõitma, kuid nägi laval trummikomplekti ning otsustas seda veidi kasutada. Kui hotellitöötaja tuli talle ütlema, et ta ei tohiks seal olla, palus mees vabandust ja lahkus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles