Farage sattus Trumpi-uurimise tõttu FBI huviorbiiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti euroskeptik Nigel Farage ning toonane USA presidendikandidaat Donald Trump mullu augustis.
Briti euroskeptik Nigel Farage ning toonane USA presidendikandidaat Donald Trump mullu augustis. Foto: Gerald Herbert/AP/Scanpix

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) huviobjektiks on seoses USA riigipea väidetavate Vene-sidemetega sattunud Briti euroskeptik Nigel Farage. Uurijaid huvitab, millised seosed on Farage'il Trumpiga seotud isikutega ja Wikileaksi juhi Julian Assange'iga.

Uurimise käiguga kursis olevad allikad kinnitasid Briti väljaandele Guardian, et endine Briti Iseseisvuspartei (UKIP) juht sattus FBI huviorbiiti, kuna tal on sidemeid isikutega, kes on seotud nii Trumpi kampaaniameeskonnaga kui ka Assange'iga. Farage ise külastas Londonis Ecuadori saatkonnas redutavat Assange'i selle aasta märtsis.

Wikileaks avalikustas eelmisel aastal hulga dokumente, mis oli saadud sissemurtud emailikonto kaudu, asjade ilmsikstulek kahjustas kõvasti presidendiks pürginud Hillary Clintoni kampaaniat.

Farage'i otseselt millegi valesti tegemises ei kahtlustata ning ka pole ta FBI juurdluses kahtlusalune. FBI huviobjektiks olemine tähendab aga seda, et uurijate hinnangul võib tema valduses olla infot tegevuste kohta, mis on parajasti uurimise all.

«Uurijad proovivad hetkel tuvastada, mis inimestega ja mis teemadel on suheldud. Kui rääkida Venemaast, Wikileaksist, Assange'ist ja Trumpist, siis on üks inimene, kes iga kord esile kerkib – Farage. Ta on nende suhtluste puhul täiesti keskel,» teatas üks allikas Guardianile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles