Filipiinide kasiinost leiti rünnaku järel 36 surnukeha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filipiinide pealinna Manila kasiinost leiti reedel vähemalt 36 surnukeha pärast seda, kui maskis mees seal automaadist teleekraani pihta tule avas ja mängusaali põlema pani, põhjustades paanika, teatas politsei, välistades terroriakti.

Politsei esialgsetel andmetel ei saanud keegi vahejuhtumis surma, kuid 30 inimest said vigastada rüsina ja suitsu sissehingamise tagajärjel. Hiljem teatas politsei 36 surnukeha leidmisest. Nad ilmselt lämbusid põlengu tõttu.

«Kolmkümmend kuus hukkunut, seda lämbumise tõttu,» ütles Manila politseiülem Oscar Albayalde telekanalile CNN Philippines.

Tulistamine leidis aset Manila rahvusvahelisest lennujaamast üle tee asuvas Resorts World Manila hasartmängukompleksis.

Politseiülem Ronald Dela Rosa ütles, et ründaja tulistas kesköö paiku M4 automaadist ja pani põlema osa kasiino mängusaalist. Mees tulistas tema sõnul ainult teleekraani ja ei sihtinud inimesi.

Ründaja surnukeha leiti kompleksis asuva hotelli ühest numbritoast viis tundi hiljem, lisas Dela Rosa. «Ta lamas voodis, ta oli katnud end paksu tekiga, ilmselt kallanud selle bensiiniga üle ja end põlema pannud.»

«Praegu saame öelda, et see ei olnud terroriakt,» sõnas ta. Tegu võis olla dementse isiku nurjunud röövikatsega. 

Manila politseülema Oscar Albayalde sõnul üritas tulistaja varastada mängužetoone väärtuses 2,3 miljonit dollarit.

Üks politseiametnik ütles Filipiinide väljaandele Rappler, et ta ei taha veel täpset hukkunute arvu avalikustada, kuna mõned neist võivad olla elus. Tema sõnul leiti suurem osa hukkunist kasiino teiselt korruselt.

Kompleksi operaatorfirma teatas varem, et Resorts World Manila on pärast teateid tundmatute meeste poolsest tulistamisest suletud. Kompanii lisas, et teeb Filipiini politseiga tihedat koostööd kõigi külaliste ja töötajate turvalisuse tagamiseks.

Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS), kelle sõnul panid selle toime rühmituse omapäi tegutsevad sõdurid, vahendas monitooringufirma SITE.

Resorts World Manila asub üle tee Filipiini rahvusvahelise lennujaama ühest peaterminalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles